Rabu, 26 Julai 2017

EMPAT KESALAHAN YANG BIASA DILAKUKAN DALAM RESUME SEMASA MEMOHON KERJA

Image result for temuduga kerja
Sumber : Google

Resume yang bagus adalah sesuatu yang sangat penting bagi memastikan mana-mana graduan boleh mendapatkan kerja yang mereka mohon. 

Ada banyak perkara yang perlu diletakkan dalam resume supaya resume anda sentiasa dipandang oleh majikan yang ingin mengambil anda bekerja. 

Resume yang tidak bagus atau tidak baik pastilah akan menyebabkan ia dibuang dalam bakul sampah oleh majikan. Maka, peluang anda untuk mendapat kerja tersebut akan tertutup. 

Oleh yang demikian, perlulah anda tahu apakah ciri-ciri resume yang ditolak oleh majikan. 

Perlu juga anda tahu kesalahan apakah yang biasa dilakukan oleh ramai graduan sehingga resume mereka masuk dalam bakul sampah. 

Mahu tahu kesalahan apakah yang biasa dilakukan oleh graduan dalam resume mereka? Jom terjah ---> Kesalahan Yang Biasa Berlaku Dalam Resume Hingga Ditolak Majikan  <--- untuk mengetahuinya. 

Bacalah artikel yang saya kongsikan itu supaya anda dapat menyiapkan resume yang benar benar bagus dan sempurna. Selamat membaca... 

 

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sebab sudi tinggalkan komen anda di entri ini. Setiap komen anda amat saya hargai. Walaubagaimanapun, saya kadang kala malas mahu membalas komen anda tetapi saya akan balas dengan mengunjungi blog anda semula. Pastikan komen anda tidak menghina mana mana individu, menyentuh isu perkauman, agama dan perkara perkara yang melanggar undang undang negara.