Sabtu, 19 Jun 2021

AKAR MACA

 

Sumber : Google


Penerangan :

Maca telah dikenali sebagai tumbuhan herba beribu tahun yang lalu terutamanya dalam meningkatkan keupayaan seksual lelaki dan wanita. Ternyata tidak hanya itu, tumbuhan herba yang digunakan pada akarnya juga ini mempunyai manfaat keseluruhan pada tubuh.


Khasiat :

1.     Meningkat tenaga dan prestasi atlet

2.     Menyeimbangkan hormon estrogen

3.     Meningkatkan kesuburan lelaki

4.     Menurunkan tekanan darah

5.     Memperkuat fungsi otak


Kaedah :

Cara menggunakan Akar Maca adalah dengan dicampurkan ke dalam makanan sebagai supplement (makanan tambahan). Akar Maca boleh ditambahkan ke dalam makanan seperti smoothiesoatmeal, dan energy bar. Anda juga boleh mencampurkan akar ini dalam  sajian yang dimasak dengan cara dipanggang. Walau bagimanapun, dos maksimum penggunaan akar ini masih belum jelas. Namun, kajian  menyebut bahawa akar ini umumnya digunakan sekitar 1.5 gram hingga 5 gram sehari.


0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sebab sudi tinggalkan komen anda di entri ini. Setiap komen anda amat saya hargai. Walaubagaimanapun, saya kadang kala malas mahu membalas komen anda tetapi saya akan balas dengan mengunjungi blog anda semula. Pastikan komen anda tidak menghina mana mana individu, menyentuh isu perkauman, agama dan perkara perkara yang melanggar undang undang negara.